Trips overview Ton Broekhuis 4 years ago


Trip date Saturday 15th June 2019 to Sunday 16th June 2019

Weekendje Duitsland

We (Sander en ik) zouden een lang weekend op stap gaan met de PH-DRT, een mooie Archer van de Vliegclub Flevo. Het werd door omstandigheden, waaronder het weer, een iets korter weekend. Maar we hebben toch een prachtige trip kunnen maken!

Zaterdag vroeg in de middag vertrokken we naar Vilshofen, met een tussenstop op Allendorf. Daar stond een pittige, draaiende wind (mede door die vallei op final rwy 11). Ook wel weer eens leuk om een beetje te moeten werken bij de landing.

De trip naar Vilshofen (aan de Donau) was prachtig. Daar aangekomen (eind van de middag) besloten we om niet te blijven, want er was onweer voorspeld, ook voor de volgende ochtend. We hadden ons verheugd op de curryworst..... maar daar namen we de tijd niet voor. Achteraf bleek het een goede beslissing.

Vast een stukje terug gevlogen, naar Hassfurt/Schweinfurt. Prima hotel aanbevolen gekregen. Gelopen naar een prima restaurant en terug naar het hotel.

Na het ontbijt werden we door iemand van het hotel teruggebracht naar het vliegveld. Top!

Daar aangekomen moesten we wachten op beter weer. Zicht was goed, maar bewolking wat laag. Meteo info (GAFOR, Orbifly en nog meer) spraken elkaar tegen. Na 3 uur vonden we het verantwoord om te vertrekken. We kregen een tip van de havenmeester met betrekking tot een veilige route als de bewolking zou tegenvallen. Diverse uitwijkmogelijkheden zouden voorhanden zijn. Het viel allemaal mee dus we hebben volop genoten van prachtige wolkenpartijen!

Tegen 16.00 uur LT waren we weer veilig terug in een zonnig Nederland.

No photos are added to this trip.


comments

  • No comments yet ...

To add a comment login is required

Login Register