Trips overview Paul Markus 6 years ago


Trip date Saturday 1st October 2016 to Saturday 1st October 2016

dagtrip Alderney UK

With some fun challenges in the prospect, we left Saturday (01-10-16) from Lelystad (EHLE) in the direction of Alderney (EGJA).
There were from the southwest a number of fronts in the pipeline
Powered by Yandex.Translate

dagtrip Alderney UK

Met wat leuke uitdagingen in het vooruitzicht vertrokken we zaterdag (01-10-16) vanaf Lelystad (EHLE) richting Alderney (EGJA).
Er waren vanuit het zuidwesten een aantal fronten in aantocht; een aantal tempo´s met 15G25KT wind, 4000-7000 zicht, SHRA, BR, SCT020CB´s, TSRA.
Met een aantal alternatieven voor onze bestemming zijn we onderweg gegaan.
Het weer boven Nederland was prachtig, leuk om CTR Rotterdam te crossen onderweg naar de Belgische kust.
Boven de Noordzee zagen we een front hangen. Het idee om de kust te blijven volgen en via Frankrijk ging steeds meer leven, tot we bij Duinkerken een gat zagen en de krijtrotsen van Dover konden zien. We besloten door dat gat te prikken met fantastische zicht op mooie wolkenpartijen.
Net voorbij Lydd (onder Dover) kwamen we de eerste serieuze wasstraat (front) tegen die ons naar minimale hoogten dwong. We vlogen boven zee, langs de kust, een bewuste keuze met de wisselende elevatie in de UK.
Na een paar minuten was het front gepasseerd en vlogen we weer VFR on top tussen en boven de wolken.
Isle of Wight kwam in zicht, ´bekende´omgeving van onze trip eind december 2015.
Het motortje pruttelde tevreden, alles zag er goed uit. We waren klaar voor de volgende oversteek van het Kanaal (van zo´n 45 minuten) richting het zuidwesten.
Alderney kwam in zicht. Met een forse tegenwind duurde de trip al een kleine 4 uur, het was hoog tijd om een toilet op te zoeken en de benen te strekken :-P
De landing werd voorbereid, toestemming gevraagd...en gekregen.
Veel tijd op het eiland hadden we niet. 1,5 uur hadden we op Alderney om weer voor sluitingstijd van vliegveld Lelystad terug te zijn.
Wel een heel gaaf eiland!
Voor de terugweg werd de route nog een keer bekeken, alternatieven besproken en de motor gestart.
Met een leuke headwind zaten we zo in de lucht en het verzoek om nog een rondje over het eiland te vliegen werd toegestaan.
Daarna vlogen we naar het oosten. De Franse kust werd al snel bereikt we vlogen langs de kust van Normandië richting Le Havre.
Daarvandaan landinwaarts (noordoost), richting Abbeville, Lille, Antwerpen en via de Biesbosch en Werkendam weer naar Lelystad.
Bij Abbeville haalden we weer een wasstraat in, we hebben de route toen aangepast richting Le Touquet, maar dat bleek maar tijdelijk nodig.
Antwerpen was leuk om eens overheen te vliegen, alhoewel ik het een ´lelijke´ stad blijf vinden.
Met een al lager hangende zon werden de foto´s ook weer bijzonder.
Ter hoogte van de Eemhof kwamen we nog een paar luchtbalonnen tegen,even gezwaaid natuurlijk en toen zat het er alweer bijna op.
Na de landing nog even langs de marechaussee op het vliegveld.
Wat een mooie ervaring weer, uitdagend en leerzaam.

No video is added to this trip.


comments

  • No comments yet ...

To add a comment login is required

Login Register