« Back to events Marc van de Put 7 years ago


Airport: EHLE Workshop for the general aviation

Keynote speaker Bessel van Veen, EASA, komt de Europese ontwikkelingen toelichten. Jan Dirk Steenbergen, Inspectie Leefomgeving Transport, zal ingaan op het Nederlandse perspectief. Ook is er voldoende ruimte voor discussie en vragen.

Daarnaast zijn er o.a. presentaties over ontwikkelingen in het luchtruim (Rudy Megens, Luchtverkeersleiding Nederland), Ontwikkelingen op Luchthaven Teuge (Meiltje de Groot, Vliegveld Teuge), Toekomstbestendige technologieën voor de General Aviation (Olav van Bockel).Wij weten als geen ander dat piloten gewoon willen vliegen, zonder al te veel gedoe. Regelgeving en andere zaken zijn daarom vaak een ver-van-mijn-bed-show. Er zijn echter veel veranderingen op komst, die directe gevolgen hebben voor het dagelijkse vliegen. Europese brevetten en ratings, geharmoniseerde regels voor het luchtruim (SERA), nieuwe radiofrequenties (8,33 kHz) zijn voorbeelden.
Daarnaast heeft het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) groots aangekondigd dat de Europese regelgeving voor de kleine luchtvaart op de schop gaat; "simpler, lighter, better rules for General Aviation" is het devies. Wat betekenen deze ontwikkelingen in de praktijk? Wordt het er beter van of niet? Hoe zit het met de kosten en regeldruk? En wat gebeurt met de niet-Europees geregelde luchtvaart?Inschrijven kan via de website.
Thema: Nieuwe regelingen: Vangnet of DwangbuisWaar: DeVoort Hangar, Luchthaven LelystadWanneer: 14 november, 10.00 - 16.30 uurKosten: € 35,00 voor leden KNVvL, AOPA en NIN (€ 45,00 euro voor niet-leden).
Lunch en borrel zijn inbegrepen.Inschrijving: Aanmelden
Graag tot ziens 14 november op Luchthaven Lelystad!
Mark RademakerVoorzitter AOPA Netherlands

Location: Lelystad Airport, De Zwaluw, Lelystad, Nederland

Event date Friday 14th November 2014

The date of this event is in the past.

Airport: EHLE

comments

  • No comments yet ...

To add a comment login is required

Login Register

Simply add a new event and share it with your friends.

You can add photo’s and video any time by pressing the edit button.